Jdi na obsah Jdi na menu

Hodnocení 2. pololetí

3. 6. 2020

Dobrý večer, milí rodiče!

     Jak jsem slíbila, posílám informace, které jsme se dnes dozvěděli na poradě. Vzhledem k tomu, že všechno již víceméně proběhlo médii a také lze dohledat na stránkách MŠMT, nebude to pro Vás zřejmě nic nového.

     Nejdůležitější informací je, že se vysvědčení bude předávat v úterý 30. června 2020. Bude to probíhat podle předem daného harmonogramu, který bude včas vyvěšen na stránkách školy a já Vás o tom budu také informovat. 

     A teď k tomu, jak se bude stanovovat hodnocení. Na naší škole se bude hodnotit známkou. Nebude se hodnotit to, jak pracujete. Respektive to, jak děti pracují z domova, se nesmí známkovat, lze k tomu jen přihlédnout - zda děti pracují, posílají - ale nelze hodnotit známkou jako ve škole. A to z několika důvodů - ne každý dělá úkoly sám, bez pomoci rodičů a známkovala by se tak spíše práce rodičů než dětí; dále má každý jiné podmínky a možnosti k práci, rodiče chodili do práce, mají omezený přístup internetu, apod..

     Známka by měla být stanovena z období, kdy děti byly ve škole - tj. od 10.2. do 10.3., ale zároveň by neměla být horší než na pololetním vysvědčení. Což je sice nespravedlivé, protože ač většina z Vás pracovala jak nejlépe mohla, je tu i několik dětí a rodiče, kteří vůbec nekomunikují. Bohužel je to však vyhláška MŠMT a nic s tím neuděláme. 

     Každopádně bych Vám rodičů, kteří jste se s dětmi učili a pracovali, chtěla moc poděkovat, protože jste s Vašimi dětmi odvedli velikánský kus práce! Věřím, že to vůbec nebylo jednoduché, zejména pokud máte dětí doma víc a chodili jste i do práce! Také si moc vážím toho, že jste děti nechali pracovat samotné, když to šlo a opravovali jste je až když nevěděli nebo měli hotovo, aby věděli, co měli špatně. Je mi jasné, že ani pro Vás nebylo jednoduché vžít se do role učitele, vzpomenout si na vyučovanou látku, mít trpělivost, honit svoje děti, aby pracovali a všechno ostatní kolem rodiny, práce, atd.. Takže děkuji za všechno, co jste za tuhle dobu pro své děti udělali!

     Zároveň se nemusíte bát, věřím, že paní učitelka, která bude od září děti mít, tak s nimi látku znovu zopakuje. Což mi připomíná, že v letošním školním roce se nebudou vybírat učebnice. Zůstávají vám do 5.třídy, aby si to na začátku mohli projít. Koho budou mít zatím nevím, ale určitě se to včas dozvíte.

 

     Vraťme se ale zpátky ke známkám. Během víkendu bych prošla veškeré podklady, které mám za ten měsíc, co děti byly ve škole, také podklady, které jste mi posílali a také se podívám na to, jaké známky děti měly na vysvědčení. A každému z Vás bych do zprávy poslala hodnocení, které bych pro děti viděla. Zároveň, pokud se podíváte do bakalářů, u někoho jsou tam hodnocení N nebo špatné známky. Nemusíte se bát, nejsou to jediné známky, které u dětí mám. Pokud by se Vám však závěrečná známka nelíbila, nemám problém se na známce domluvit. Stejně tak věřím, že další kolegyně, které děti měly, to budou mít podobně.

 

     Připomínám jen práci z přírodovědy, kterou paní učitelka Beranová po dětech chtěla, a je do tohoto pátku.

 

     Poslední věc, o kterou bych Vás chtěla poprosit a kterou už jsem jednou avizovala, je Vaše hodnocení toho, jak děti pracovaly. Minule jsem to popsala tak, že se to dalo pochopit různě. Takže ještě jednou a snad srozumitelněji. Chtěla bych každému z dětí napsat osobní dopis. A ráda bych, aby součástí toho dopisu bylo alespoň zlehka popsáno to, jak v této době pracovaly. V žádném případě nechci, aby to bylo součástí hodnocení na vysvědčení. Jen bych chtěla, aby to podkreslilo "atmosféru" toho dopisu. Proto bych chvíli ráda viděla Vaše děti Vašima očima. Stačí mi jen pár vět. Zmiňte např. jak děti pracovaly, jestli pracovaly samostatně, třeba i to, co jim nešlo nebo jaké k tomu měly podmínky. Jestli je něco začalo bavit více než ve škole, apod. Už mám napsané i poznámky z prací, co jste mi posílali a různě jste komentovali. Takže bych to ráda všechno propojila. Samozřejmě není povinné mi to posílat. V žádném případě se to nepromítne do závěrečné známky.

 

     Pokud byste měli jakékoliv dotazy, pište do skupiny, na email, pište/volejte soukromě. 

Přeji krásnou dobrou noc, snad jsem to vysvětlila tak, abyste vše pochopili :)

Pevné zdraví,

KP