Jdi na obsah Jdi na menu

ČJ - slovesa - určování času

Moji milí!

Tak co, jak Vám ta slovesa šla? Doufám, že dobře :) tento a příští týden Vás bude čekat časování sloves. Rozvrhněte si to tak, ať toho nemáte moc najednou. Věřím, že je to ze sloves to nejjednodušší a podle toho Vám to také půjde. V učebnici je to na několik stránek, proto Vám na to dávám 14 dní. Poté slovesa zopakujeme a vrhneme se na poslední část učiva, tj. stavba věty. 

Takže plán do konce května je následující - dokončit slovesa.

V učebnici najdete čas sloves na stranách 89 až 94. Opakování sloves pak na stranách 95 až 97. V pracovních sešitech jsou to pak strany 26 až 28 a opakování na straně 29. V pracovním sešitě vyplňte jako vždy všechna cvičení a v učebnici si projdete hlavně tato cvičení: 89/2,3; 91/2, 93/1,2 (tj. ta, kde se nachází nějaké upozornění). Zkuste si na každé stránce najít jedno cvičení, které uděláte ústně a to i u toho opakování.

 

Dejte mi, prosím, také vědět, jak to všechno stíháte a zda na začátku června můžeme pokračovat stavbou věty nebo ještě potřebujete čas :) stíháme to úplně krásně, tak není problém trošku zpomalit :)

 

video k určování času:

https://www.youtube.com/watch?v=Oql9InmiPFY

https://www.youtube.com/watch?v=AmR9Wmyr_Mo

https://www.youtube.com/watch?v=ZAgegyMoz0E

 

Přeji krásný zbytek víkendu,

KP