Jdi na obsah Jdi na menu

ČJ - rod ženský - vzory

17. 3. 2020

Vážení rodiče, milé děti!

     Posílám várku domácích úkolů z českého jazyka. Je potřeba s dětmi začít podstatná jména rodu ženského. Vzhledem k tomu, že jsme je ještě neučili, bude to trochu na Vás. Neměl by to být větší problém, vzhledem k tomu, že je to pořád stejný princip jako u určování vzorů rodu středního.

Pro jistotu přidávám odkaz, kde si děti zopakují vzory:

 https://www.youtube.com/watch?v=Ua0VrAdewpA

A také video, kde je vysvětleno, jak se vzory určují.

https://www.youtube.com/watch?v=PRBZFDHiTsQ

 

     Přehlednou tabulku se vzory máte na str. 62, 63. Povinné úkoly na tento týden máte v pracovním sešitě na stranách 9 - 13. Nemusíte se děsit, nechci po Vás všechna cvičení.

str. 9 - cv. 1, 2

str. 10 - cv. 3,4,5

str. 11 - vzor růže - cv. 2, vzor píseň - cv. 2

str. 12 - cv. 1, 4

str. 13 - cv. 3

 

     Pokud byste měli pocit, že děti potřebují ještě trénovat, můžete udělat i zbývající cvičení v pracovním sešitě. A pokud byste měli pocit, že je úkolů hodně a vám na ně nezbývají síly, ozvěte se mi a domluvíme se. Snažím se dávat úkoly, které by děti měly zvládnout samy, ale chápu, že je to teď pro všechny náročné. 

     Až budou mít děti hotovo, budu ráda za poslání a do pátku budu posílat i zpětné hodnocení úkolů, které jste mi již poslali.

 A opět doporučuji program ČT UčíTelka a to dokonce celé dopoledne - https://www.ceskatelevize.cz/porady/13394657013-ucitelka/12772-rozvrh-a-materialy/?datum=18.3.2020 - tentokrát se zapojením anglického jazyka, takže věřím, že se budou hodit všechny hodiny :)

 

Hezký den a pevné zdraví.

KP